Finland / Suomi

Neljännen kansainvälinen teemapäivä ”Lumoudu kasveista” (Fascination of Plants Day) 2017 järjestetään toukokuussa 2013. Euroopan kasvitutkijoiden järjestön EPSO:n ideoima päivä tuo esiin kasvien ja kasvitutkimuksen merkitystä, uusinta tutkimustietoa ja niiden tarjoamia ratkaisuja esimerkiksi ympäristöongelmiin ja yhteiskunnallisiin kysymyksiin. Teemapäivän tarkoituksena on innostaa toimijoita ympäri maailmaa osallistumaan päivään omalla kasviaiheisella tapahtumallaan. Lumoudu kasveista -päivä nostaa kasvit puheenaiheeksi luomalla vuorovaikutteisia yleisötapahtumia kahviloihin, puistoihin, luentosaleihin ja julkisiin tiloihin.

Järjestä oma kasviaiheinen tapahtumasi ja tule mukaan!

lue lisää »   Klikkaa tästä

Järjestä oma kasviaiheinen tapahtumasi 18. toukokuuta tai muulloin viikolla 20 (2.-31. toukokuuta). Ota yhteyttä Suomen koordinaattori Karen Sims-Huopaniemeen (karen.sims-huopaniemi@helsinki.fi) ja kerro ideasi. Saat käyttöösi Lumoudu kasveista -päivän kampanjamateriaalit ja lisää tietoa. Tehdään yhdessä hieno tapahtuma!

Myös koulut, seurat, liitot, järjestöt, median edustajat ja yksityiset ihmiset ovat tervetulleita mukaan! Monet kasveihin liittyvät yritykset ja yhteisöt avasivat ovensa jo viime vuoden Lumoudu kasveista -päivien aikana ja tarjosivat mukavia tapahtumia koko perheelle. Toistetaan sama tänäkin vuonna! Lumoudu kasveista -päivä ja teemaviikko tarjoavat hyviä mahdollisuuksia myös tiedotusvälineille tutustua tutkijoiden, viljelijöiden, poliitikkojen ja teollisuuden edustajien välityksellä kasvien maailman viimeisimpiin saavutuksiin.

Kasvit kiehtovat, sillä maahan istutetuista siemenistä versoo jatkuvasti uutta elämää – ja koko ihmis- ja eläinkunnalle välttämätön sato. Kasvit ovat elämämme perusta, sillä ne tuottavat auringon voimalla lähes kaiken ihmisten ja eläinten ravinnoksi soveltuvan biomassan. Kasvibiologien arvioiden mukaan maapallollamme kasvaa noin 250 000 erilaista kasvilajia.

takaisin

Nämä yhteisöt osallistuvat Lumoudu kasveista-päivään 2017 . Jos haluatte osallistua, ottakaa yhteyttä Suomen koordinaattori Karen Sims-Huopaniemeen.